Milk Mask – Maska kremowa wzbogacona w witaminy i proteiny 120 ml

Nr. katalogowy: P28

Producent: RHONDA ALLISON

Ilość

Dla kogo?

  • Cera sucha
  • Skóra podrażniona, wymagająca regeneracji
  • po inwazyjnych zabiegach

Korzyści:

  • Maska do stosowania po peelingach chemicznych, mikrodermabrazji oraz po zabiegach laserowych
  • Doskonale nawilża 
  • działanie przeciwskurczowe, przeciwzapalne, kojące

Składniki aktywne:

  • Proteiny mleka – składnik kluczowy, ma doskonałe właściwości lecznicze dla skóry podrażnionej, wspomaga gojenie się ran.
  • Allantoina – Pochodzenia roślinnego, silny keratolityczny składnik o właściwościach leczniczych i nawilżających, antybakteryjny, przeciwzapalny.
  • Olejek z melisy – przeciwbakteryjny, przeciwwirusowy o właściwościach leczniczych.
  • Croton Eleuteria  wypełnia zmarszczki, napina i wygładza skórę. Kora kaskaryli jest także bogata w ligniny ułatwiające wiązanie wody w skórze  i wchłanianie kwasu stearynowego do najgłębszych jej warstw, a dzięki taninom działa ściągająco i przeciwzapalnie. 

Aqua (Water), Glycerin, Milk Protein, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Titanium Dioxide, Cascarilla Bark Acid (Croton Eleuteria), Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Xanthan Gum, Allantoin, D-Alpha Tocopherol, Benzyl Alcohol, Melissa Offi cinalis Leaf Oil, Dimethicone

Stosować w domu jako tygodniowa kuracja nawilżająca. Oczyścić skórę i nałożyć cienką warstwę maski na twarz i szyję i pozostawić na 15-20 minut. Na koniec zastosować Epidermal Growth Factor

Uwaga!
Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.

Zobacz także