20% Lactic Acid - Kwas Mlekowy 120 ml pH 1.75

Nr. katalogowy: P08

Producent: RHONDA ALLISON

Ilość

Działanie (T1)

Intensywne nawilżenie, rozjaśnienie i stymulacja skóry wrażliwej. Peeling dla każdego rodzaju skóry. Zatrzymuje wodę w warstwie rogowej naskórka, wspomaga odnowę komórkową i odbudowę kolagenu i elastyny. Stosowany na górnej i dolnej powiece intensywnie nawilża i rozjaśnia te rejony.

Dla kogo?

  • skóra sucha
  • fotoaging
  • przebarwienia posłoneczne
  • skóra wrażliwa
  • delikatna okolica oka

Korzyści:

  • silnie nawilża
  • ogranicza TWEL
  • wygładza strukturę skóry
  • poprawia koloryt

Składniki aktywne:

  • 20% L- kwas mlekowy - należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych(AHA), o działaniu złuszczającym, nawilżającym i anty age. W naturze kwas ten występuje min. w kwaśnym mleku. Kwas mlekowy stymuluje produkcje ceramidów, dzięki czemu skóra jest lepiej chroniona i nawilżona. Poza tym reguluje on odnowę komórkową skóry. Usuwa zrogowaciały naskórek dzięki czemu skóra wygląda o wiele młodziej i ma wyrównany koloryt. Formuła polimeryzowanego kwasu L-mlekowego zwiększa jego właściwości nawilżające i zatrzymywanie wody w warstwie rogowej naskórka oraz działa mniej drażniąco dla skóry

Stosowanie:

Oczyść skórę przy użyciu cleansera z enzymami, odtłuścić i zabezpieczyć miejsca wrażliwe.

Aplikacja:
Nasącz gazik z kwasem i nanieść niewielką warstwę na miejsce zabiegowe. Pozostawić 5-10 min na twarzy. W przypadku oczu nie przekraczać czasu 3 min.

Zmyć obficie wodą, nie neutralizować.

Pielęgnacja:
Zastosuj serum regeneracyjne z growth factor, krem nawilżający oraz filtr SPF min. 30

Dla wzmocnienia efektu nawilżenia i oczyszczania skóry mieszanej wymieszaj kwas z peelingiem Papaya Tangerin Enzym w stosunku 1:3 i pozostaw na skórze do 7 min. Zastosuj okluzję lub wapozon. Po tym czasie zmyj intensywnie wodą i przejdź do kolejnego etapu zabiegu.

W taki sam sposób można mieszać kwas mlekowy z enzymami tj. Pumpkin Parafine Enzym, Cherry Jubile Enzym czy Brightning Enzym. Stosunek 1 część kwasu : 3 części enzymu

 

L-Lactic Acid, Glycerin, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Aqua (Water), Hydroxypropyl Methylcellulose, Sodium Chloride

 

Zobacz także