Apple Wine Peel 120 ml pH 0.8

Nr. katalogowy: P50

Producent: RHONDA ALLISON

Ilość

Działanie (T2)

Zastrzyk młodości, przywraca skórze witalność, odżywia i nawilża. Kwas winowy oraz ekstrakt z winogron . Naturalny średnio głęboki peeling korzystny dla każdego rodzaju skóry. Nie należy stosować u osób wrażliwych na kwasy owocowe i kwasy z grupy AHA.

Dla kogo?

  • skóra dojrzała
  • cera przesuszona
  • wiotka skóra wymagająca zagęszczenia

Korzyści

  • działa silnie antyoksydacyjnie i odżywczo
  • naturalny średnio głęboki peeling korzystny dla każdego rodzaju skóry
  • mocno liftuje
  • długotrwale nawilża
  • eliminuje drobne zmarszczki

Składniki aktywne:

  • Ekstrakt z czerwonego wina z kwasem octowy – Antyoksydant o właściwościach liftingujących, tonizujących, powoduje złuszczanie
  • Kwas L-Askorbinowy – Aktywna forma witaminy C. Stymuluje kolagen, rozjaśnia cerę i działa antyoksydacyjnie
  • Kwas jabłkowy – Wspomaga proces keratynizacji, regeneruje, liftinguje oraz tonizuje skórę.

Trzymać w chłodnym i ciemnym miejscu, nie wstrząsać.

Stosowanie
Oczyść skórę przy użyciu cleansera enzymami, odtłuścić i zabezpieczyć miejsca wrażliwe.

Aplikacja:
Nasącz gazik z kwasem metodą criss-cross nakładamy peeling warstwowo. Maksymalna ilość warstw 3-4 warstw lub do powstania równomiernego frostu. Na peeling można nałożyć Vitamin A peptide peel ( retinol z peptydami).

Pielęgnacja:
Skóra po zabiegu jest uwrażliwiona po zabiegu jak po poparzeniu wodą, może być intensywnie zaczerwieniona.

Zastosuj serum regeneracyjne z growth factor, krem nawilżający oraz zastosuj filtr SPF min. 30

W okresie złuszczania naskórka można zastosować tłusty krem okluzyjny aby wyhamować złuszczanie.

Red Wine Vinegar/Acetic Acid Complex, Alcohol Denatured, Hamamelis Virginiata Extract, L-Ascorbic Acid, L-Malic Acid

 

Zobacz także